Korona Virüs Şeffaf Güvenlik Bariyer

ANKARA REKLAM KÖKLÜ TABELA TOTEM AFIŞ BASKI AJANS

Tüm dünya koronavirüse karşı savaş halindeyken virüs sınırları aşmaya devam ediyor. İnsanlar virüse karşı daha dikkatli olmaya gayret gösteriyor. Peki iş yerlerinde koronavirüse karşı nasıl önlem alınmalaı? İşte Kovid-19 virüsüne karşı yapılacaklar hayati önem taşıyor.

İŞ YERLERİNDE ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Sık kullanılan ve temas edilen yüzeyler hijyenik hale getirilmeli, genel temizlik artırılmalı. (Masalar, telefonlar, klavyeler kapı kolları, musluk başlıkları, tırabzanlar, tutamaklar vb. sık sık temizlenmeli).

Dezenfektan antiseptik el solüsyonu bulundurulmalı, hali hazırda varsa sayıları arttırılmalı, sürekli dolu tutulmalı veya aynı işlevi gören kolonya (minimum %60 alkol içeren) kullanılmalı.

Eller gün içinde sık sık ve en az 20 saniye dikkatle yıkanmalıdır. Tüm çalışanlara hijyenik el yıkama alışkanlığı kazandırmak için afiş ve duyurular hazırlanmalı, hijyenik el yıkama ile ilgili uygulamalı eğitim verilmeli.

Solunum yolu hijyeninin sağlanması için yeterli miktarda tıbbi maske ve kağıt mendil bulundurulmalı ve öksürük, hapşırık, burun akıntısı şikayeti bulunanlarca kullanılması sağlanmalı, kullanılan maske ve mendillerin hijyenik bertarafı için atık kutuları temin edilmeli.

Çalışanlar, alt yükleniciler, tedarikçiler arasında hafif grip, nezle, düşük ateş dahil (37,3 0C dahil) şikayetleri olanların evlerinde istirahat etmeleri ve işlerini evden yapmaları sağlanmalı.

Mümkün olduğunca tokalaşmadan ve öpüşmek gibi yakın temastan kaçınılmalı, Seyahatler ertelenmeli, mümkün olduğunca uçak yolculukları yapılmamalı veya minimum seviyeye indirilmeli.

En az 7-8 saat kesintisiz uyku, dengeli beslenme ve dozunda egzersiz, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

Kış mevsiminde eksikliği söz konusu olan D vitamini alınabilir. C vitamini, viral enfeksiyona bağlı şikayetlerde azalma sağlayabilir.

Virüsün solunum yollarına ulaşmaması için bariyer olabilecek maske tercihi Avrupa Standartlarına göre EN 149 – FFP2 ve FFP3 olmalıdır. FFP1 veya cerrahi maske diye tanımlanan 2/3 katlı basit maskeler virüse karşı koruma sağlamaz.

Virüsün vücuda temasını engellemek için kullanılması gereken tulum mutlaka kimyasal bariyere sahip, üzeri laminasyon kaplı, Avrupa Standartlarına göre en az Tip 5 ve Tip 6 seviyesini sağlayacak, EN 14126 standardında olmalıdır. Kâğıt tulumlar virüse karşı koruma sağlamaz.

Virüsün göz yoluyla vücuda intikal etmesini engellemek için mutlaka tam korumalı gözlükler tercih edilmelidir. Gözlük kullanırken Avrupa Standartlarına uyumlu, mutlaka EN 166 standartlarına sahip bir ürün tercih edilmesi önem arz etmektedir.

KORONAVIRUS SEFFAF BARIYER 2
korona virüs şeffaf güvenlik bariyer 4
PLEKSI MASA BÖLME
korona virüs şeffaf güvenlik bariyer 5

Şeffaf Bariyerler

Korona virüs şeffaf güvenlik bariyeri